در یک هفته، ۱۲۰ میلیون دلار به افغانستان تحت سلطه طالبان فرستاده شد

سازمان ملل هشدار داده بود رویکرد زن‌ستیزانه طالبان به کاهش کمک‌های جهانی منجر خواهد شد

سازوکار هزینه‌کرد کمک‌های ارسالی به افغانستان هنوز ارائه نشده است‌ــ Asif HASSAN / AFP

بانک مرکزی افغانستان که در کنترل طالبان است، روز دوشنبه ۲۴ بهمن از رسیدن یک بسته دیگر کمک ۴۰ میلیون دلاری به افغانستان خبر داد. با احتساب این بسته، ظرف یک هفته سه بسته کمکی به افغانستان رسیده است.

بانک مرکزی افغانستان در توییتر نوشت: «در ادامه سری کمک‌های ‌‍بشردوستانه جامعه جهانی به افغانستان بسته ۴۰ میلیون دلاری دیگری به کابل رسید و به یکی از بانک‌های تجاری تحویل داده شد.»

 این بانک اعلام کرد که از کمک‌های جامعه جهانی سپاسگزار است و از آنان می‌خواهد روند کمک به افغانستان را از طریق سیستم بانکی ادامه دهند. این بانک ادعا کرد انتقال کمک‌های نقدی به مردم افغانستان از طریق سیستم بانکی برای مردم آسان‌تر است و به شفافیت در این زمینه منجر می‌شود. 

این سومین بسته کمکی جامعه جهانی به افغانستان ظرف یک هفته گذشته است. پیش از این و در روزهای نهم و یازدهم فوریه نیز دو بسته کمک ۴۰ میلیون دلاری به کابل رسیده بود. دریافت این کمک‌های بشردوستانه در افغانستان در حالی است که سازمان ملل متحد از تاثیر منفی محدودیت‌ کار زنان در موسسات و نهادهای غیردولتی به‌خصوص نهادهای امدادرسان بین‌المللی، بر روند کمک‌رسانی به مردم افغانستان خبر داده بود.

مارتین گریفیتس، معاون دبیر کل سازمان ملل متحد و رئیس برنامه هماهنگی کمک‌های بشردوستانه این نهاد جهانی، هم پیش‌تر به کاهش کمک‌ها به افغانستان اشاره کرده بود.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

گریفیتس چندی پیش گفت که اعمال محدودیت برای اشتغال زنان در نهاد‌های امدادرسان باعث می‌شود کمک به افغانستان کاهش یابد. از سوی دیگر، پس از ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی، تعدادی از سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی فعالیت خود را در افغانستان متوقف کردند و تعدادی نیز فعالیت‌هایشان را به حالت تعویق در آوردند. با این حال، سازمان ملل متحد می‌گوید مجبور است برای جلوگیری از بروز فاجعه انسانی در افغانستان، کمک‌های خود را همچنان به این کشور سرازیر کند. 

سازمان ملل متحد ادعا می‌کند کمک‌های نقدی به افغانستان از دسترس طالبان به دورند و تنها سازمان‌های امداد‌رسان در افغانستان می‌توانند آن‌ها را هزینه کنند؛ اما تاکنون سازوکار مشخصی در زمینه مصرف این کمک‌ها ارائه نشده است و زمزمه‌های وجود دارد که طالبان به این پول‌ها کاملا دسترسی دارند و بخشی از این پول‌های کمکی را در راه منافع خود خرج می‌کنند. 

بیشتر از اقتصاد